FullSizeRender (2)

Mijn naam is Manon van Kessel, ik ben 25 jaar oud en woon in Velddriel. Een klein dorpje in Gelderland, maar na nog geen 10 km bevind je je al in ‘s-Hertogenbosch (Brabant).

Daar ben ik werkzaam als leerkracht op een basisschool. Verder houd ik van lezen, winkelen, bijkletsen met vriendinnen én natuurlijk sporten.

Vroeger heb ik jarenlang gerolschaatst. Waarschijnlijk voor vele van jullie een onbekende sport, aangezien er maar zo’n 10 verenigingen in heel Nederland zijn. Samen met mijn teamgenoten van de Ker-Rolls heb ik leuke tijden meegemaakt en ook deelgenomen aan internationale wedstrijden. Op een gegeven moment kwam ik individueel niet meer verder en besloot ik te stoppen.

Na een jaar niet meer echt gesport te hebben ging ik maar aan het hardlopen, net als mijn zussen. De welbekende muziekbestanden van Evi Gruyaert op mijn Mp3-speler en gaan met die banaan! Binnen een korte tijd liep ik 5 km… dus dat ging lekker!

Dat van die Mp3 speler klink wel heel old school, maar ik begon ongeveer 6 jaar geleden al met hardlopen. De afstand die ik liep werd langer en langer… en in april 2015 heb ik de marathon van Rotterdam gelopen. Omdat ik voor mezelf graag de uitdaging aan ga ben ik daarna bezig geweest met mijn tijd op de 5 km te verbeteren. Ook heb ik meegedaan aan obstacle runs, dit jaar de Nijmeegse Vierdaagse gelopen maar bijvoorbeeld ook deelgenomen aan een hoge hakkenrace. Genoeg variatie dus!

Sinds augustus ben ik naast het hardlopen ook zo’n twee keer in de week in de sportschool te vinden. De groepslessen en de kracht- en conditietrainingen zijn een leuke afwisseling met het hardlopen.

Voor nu genoeg over mezelf…. binnenkort kun je meer lezen en te weten komen via mijn blogs.