IMG_2265Het geluk treft mij dat ik mezelf mag voorstellen als ambassadrice van Hip to the Gym.
Mijn naam is Minke Slingerland- van Dongen 33 jaar.
Al jaren, van kleins af aan ben ik verkocht aan allerlei duur sporten. Er is een sport die ik met zoveel passie al jaren beleef en beoefen, dat ik zeker weet dat ik dit heel mijn leven zal blijven doen. Dat betekent dat wielrennen mijn lust en mijn leven is.
Inmiddels beleef ik dit al bijna 23 jaar. Begonnen bij de jeugd, door naar de nationale selectie, vele sponsor teams op professioneel niveau gefietst. Wereld Bekers gereden; van Milaan Sanremo tot de Amstel Gold Race. Ook de meerdaagse wedstrijden, Giro, Tour de l’aude. Het was een avontuur ten top.
De liefde kwam, samen wonen werd een feit. Leven van het fietsen is niet mogelijk toen der tijd. Gestopt met wedstrijden, gaan werken, huisje, boompje, beestje, was een bewuste keuze.
Altijd blijven sporten, lessen gegeven Xco, Pilates en vooral spinning, ook hardlopen, mountainbiken, wielrennen bleef ik doen. Ik kan werkelijk niet zonder.
Inmiddels mama van een dochter van 8 jaar en een zoon van 4 jaar heb ik de draad weer opgepakt. Trainen tussen de mannen ging mij goed af en we hebben besloten als gezin om er nog eens voor te gaan. Afgelopen jaar, 2015 een licentie aangevraagd bij de knwu. Lid geworden bij een dames team van de club De Jonge Renner in Oosterhout. Het werd een druk jaar. Strakke planning, combinatie gezin, werk en de juiste trainingen werd het nodige gevraagd. Gelukkig met resultaat. Mooie prestaties behaald, 6 overwinningen en 4 podium plaatsen.
Besloten om er nog een nieuw jaar tegen aan te gaan voor nu. Dit besluit is niet zomaar, dit blijft in overleg met gezin en (schoon)ouders. Het uiterste wordt gevraagd.
Naast gemiddeld 25u in de week werken, tussen de 10 a 14 uur trainen in de week inclusief wedstrijd dagen of weekenden van huis, kost het veel tijd. Het blijft een uitdaging om jezelf te verbeteren, het uiterste te vragen en op het juiste moment pieken zodat alles op zijn plaats valt. Komend jaar een nieuw team, stapje hoger op en ik heb er ontzettend zin in.
Graag houd ik je op de hoogte van mijn voorbereidingen en alle ontwikkelingen. Zeker hoe ik de sport combineer met een gezin, werk en een druk draaiend huishouden. Ook hierover schrijven is een uitdaging en ik heb daar super zin in. Het mee laten kijken, beleven en lezen in mijn wereldje, leuk!