The Daily Mile en de Vestingloop


manonMijn collega (Femke van Bentum) en ik zijn fanatieke hardloopsters. Wij zijn werkzaam als leerkracht op basisschool Noorderlicht. Sinds kort delen wij onze passie voor hardlopen met de leerlingen. Als pilot zijn de kinderen uit de groepen 3 t/m 5 namelijk dagelijks anderhalve kilometer gaan hardlopen, ook wel: the Daily Mile.

Op zondag 29 mei hebben in totaal 24 leerlingen van onze school deelgenomen aan de Vestingloop in Den Bosch.

Bij de Dailiy Mile lopen leerlingen dagelijks anderhalve kilometer, hierdoor wordt de concentratie beter. Ook het uithoudingsvermogen en de conditie nemen toe, inmiddels zijn de kinderen lang niet meer zo snel moe. Ze schatten hun tempo steeds beter in, dit geeft ze een goed gevoel en in het hardlopen meer zin.

manon2.jpg

Bij een hardloopwedstrijd liepen ook leerlingen mee van basisschool Noorderlicht, de gele hesjes vormden tijdens de Vestingloop een mooi gezicht. Voor de kidsrun klonk om 12 uur het startschot, de kinderen vertrokken snel en vlot. Wij als leerkrachten zijn trots en tevree, hopelijk lopen ze volgend jaar ook weer mee.

We vonden het een leuke en gezellige dag, en kijken hiernaar terug met een glimlach.

Deze blog is geschreven door: Manon

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s