Soms is het zo frustrerend!


Halverwege het wedstrijd seizoen kijk jezelf toch altijd terug hoe de afgelopen wedstrijden zijn gegaan. In januari was ik nog in twijfel wel of niet door te gaan met wedstrijden. Daarom was mijn licentie aanvraag ook zeer laat, wat achteraf ook gunstig heeft uitgepakt. Omdat ik alsnog in een mooi team kon aansluiten. Niet alleen mooi, maar ook ontzettend sterk. Wij, de meiden van SWABO moesten even aan elkaar wennen. De afgelopen weken valt het samen en fietsen we van het ene podium naar het andere podium. Lijkt bijna vanzelf sprekend. Geloof mij, dat is het niet!

De trainingsarbeid voor fietsen kost veel, heel veel tijd. Niet dat wij, de meiden naast studie, werk en / of gezin alle tijd van de wereld hebben.
Inclusief wedstrijden ben ik ongeveer 10 tot maximaal 14 uur per week aan mijn trainingen en wedstrijden kwijt. Een wedstrijd dag kost je een hele dag van huis zijn.
De vele trainingen en arbeid wil elke renster graag terug zien in een mooi resultaat.
Het liefst natuurlijk de overwinning, dat maakt je seizoen goed en doet alle momenten van de vele interval trainingen vergeten. (Ontzettende hekel aan 🙂

13243999_1749065815350459_5989116907249120470_o

Vaak krijg ik de simpele vraag; ‘He Minke, al gewonnen?’
Ja, ja, ik win wel ‘even’. Helaas, was dat maar.
Ook blijf ik terug kijken naar vorig seizoen en stond ik er betreft resultaten beter voor als nu. Terwijl ik ervan overtuigd ben en het zichtbaar is in tijdritten, dat ik echt sterker ben geworden. Het uit zich nog niet in de mooie uitslag van een wedstrijd.
Dat is zeer frustrerend en niet motiverend. Je moet toch de scherpte houden, blijven trainen, de focus voor dat ene geluksmomentje.
Het kost mij de laatste tijd veel moeite omdat nog op te brengen.
Ik vind de sport zelf geweldig, het spelletje meedoen, aanvallen. Het zet je aan het denken, misschien was vorig seizoen achteraf een top seizoen met zes overwinningen en nog meerdere podium plaatsen. Ik mag dus niet meer terug kijken en moet nog de focus behouden tot einde seizoen. Natuurlijk kan er nog een hoop gebeuren.
Plezier behouden in het spelletje, maar dat plezier heb ik als ik podium fiets.
De knop om, focus en er opnieuw voor gaan, want dat dit het laatste seizoen op dit niveau zal zijn, dat is mij wel duidelijk. Of …… Dan moet er nog een wonder gebeuren!

Ik spreek mezelf toe, zet de knop om en wil vooral in de zon fietsen, dan geniet ik het meest van de sport. Laat de mooie wedstrijden nog maar komen, ik ben er zeker weer klaar voor!

Deze blog is geschreven door: Minke

13248356_1749064412017266_5892939383021618044_o

 

One thought on “Soms is het zo frustrerend!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s