Healthy oatcookies!


Als je van koekjes houdt, maar liever wel zo gezond mogelijk wilt eten, dan is dit recept echt iets voor jou! Voor deze heerlijke, simpele en gezonde koekjes heb je als basis maar twee ingrediënten nodig:  banaan en havermout. Vervolgens kan je eindeloos variëren met je favoriete ingrediënten om de koekjes helemaal naar wens te maken. Zelf maakte ik deze koekjes onlangs met ongezouten noten, cranberries en kokos. Heerlijk!

Wat heb je nodig (ca. 10 koekjes):
– 2 rijpe bananen
– 100 gram havermout
– extra ingrediënten naar keuze (denk aan: noten, zaden, kokos, cacaonibs, cranberries, dadels, rozijnen, appel, peer, honing, kaneel)

Hoe maak je ze?
Prak twee rijpe bananen in een kom en meng vervolgens de geprakte bananen met de havermout (of gebruik een blender om de banaan en havermout te mixen). Voeg daarna je favoriete ingrediënten toe aan het mengsel en roer goed door.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep met een grote eetlepel bolletjes deeg op het bakpapier. Druk de koekjes een beetje plat met de bolle kant van de lepel. Plaats de koekjes vervolgens in een voorverwarmde oven (180 graden) en bak ze in 20 minuten gaar.

Hieronder een aantal heerlijke combinaties voor deze havermoutkoekjes!

Appelkoekjes
Voeg een halve appel (in stukjes gesneden), 25 gram rozijnen en 2 theelepels kaneel toe aan het beslag.

Kokoskoekjes met chocolade
Voeg 2 eetlepels kokosrasp en 2 eetlepels cacaonibs toe aan het beslag.

Wortelkoekjes met walnoot
Voeg 50 gram geraspte wortel toe en 20 gram fijngehakte walnoten.

De koekjes zijn heerlijk als tussendoortje, makkelijk om mee te nemen in de auto of bijvoorbeeld voor op je werk. Daarnaast bevatten ze geen toegevoegde suikers en zijn dus een ideaal gezond hapje. De koekjes moeten alleen wel binnen 3 dagen geconsumeerd worden, maar dat moet wel lukken toch ;). Wil je ze toch wat langer bewaren? Bewaar ze dan in de vriezer.

Ben benieuwd wat jullie favo ingrediënten zijn, laat gerust een berichtje achter!

Deze blog is geschreven door: Moniek

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s