Lunch eens anders!


Ken je dat gevoel, dat je wel eens wat anders wilt lunchen dan je standaard boterhammen? Maar ben je inspiratieloos voor een lekker alternatief en weet je eigenlijk niet zo goed wat je moet maken? Hieronder doe ik een aantal lekkere lunch suggesties!

Zelf heb ik een hekel aan elke dag hetzelfde lunchen en ik ben ook geen fan van een simpele boterham. En aangezien de keuken één van mijn favo plekjes in huis is, vind ik het helemaal niet erg om wat meer moeite te doen om een lekkere en gezonde lunch te bereiden. Nu scheelt het dat ik vaak thuis ben tijdens lunchtijd en daarom ook de tijd en ruimte heb om wat meer moeite te doen. Voor vele lezers is het misschien niet mogelijk om elke dag zo gevarieerd te lunchen. Maar deze ideeën zijn natuurlijk ook erg leuk voor in het weekend of wanneer je een dagje vrij bent!

Lunch-idee 1: courgette-bootjes
courgette bootjes

Deze courgette-bootjes met tonijn zijn echt een aanrader als je van vis houdt. Daarnaast is dit gerecht super simpel om te bereiden en ziet het er ook nog eens heel leuk uit. Voor deze lunch snijd je een halve courgette door de helft en hol je de twee stukken uit met een lepel.  Vervolgens vul je de courgette met een mengsel van tonijn, rode ui, tomaatjes en een beetje mayonaise (zelf heb ik friteslijn van Remia, een gezondere variant van mayonaise). Voeg eventueel wat peper en zout toe naar smaak. Doe de courgette-bootjes een kwartier in een voorverwarmde oven (op 180 graden).
Dit hapje is trouwens ook heel lekker als onderdeel van het avondeten!

Variatietip: ben je niet zo gek op tonijn? Je kunt ook hele lekkere courgette-bootjes maken met gehakt of een vegetarische variant met allerlei groenten!

Lunch-idee 2: tosti, maar dan anders
Met tosti’s kun je eindeloos variëren. Op deze foto is mijn humus-tosti van een paar weken terug te zien: twee speltboterhammen belegd met humus en wat plakjes tomaat. Even in het tosti apparaat en klaar is deze heerlijke snelle tosti.
Zelf maak ik altijd tosti’s van volkoren-, tarwe- of speltbrood. Deze broodsoorten hebben een betere voedingswaarde dan witbrood en  zorgen voor een  langer verzadigd gevoel.

humustosti.jpg

Hieronder nog een aantal lekkere ingrediënten voor tussen je boterham om een tosti van te maken:
– kipfilet met ananas;
– tomaat met mozzarella;
– pesto met gegrilde courgette en paprika;
– magere smeerkaas met champignons.

Lunch-idee 3: Pannenkoekjes

Bereiding:
Meng de eieren en de in stukjes gesneden banaan met een mixer tot een glad beslag. Voeg vervolgens de speltbloem toe en meng dit goed door elkaar. Voeg de helft van de kokos toe aan de pannenkoekenmix. Verhit vervolgens een klein scheutje olie in een koekenpan en wacht tot de olie goed warm is geworden. Schenk met een kleine soeplepel het beslag in de pan en herhaal dit totdat je meerdere kleine pannenkoekjes krijgt. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten, totdat ze een mooie lichtbruine kleur hebben gekregen. Herhaal het bakken totdat al het beslag op is. Afhankelijk van de grootte van jouw pannenkoekjes kan je uit het beslag zo’n 6-10 pannenkoekjes bakken. Wanneer de pannenkoekjes klaar zijn, kun je ze bestrooien met de overgebleven kokosrasp en versieren met fruit (in dit geval frambozen en blauwe bessen, mijn favoriete combinatie).
Je kunt hier prima met z’n tweeën van eten of een deel van de pannenkoekjes bewaren in de koelkast. Zo’n pannenkoekje is namelijk ook heerlijk om als tussendoortje te nemen
Deze pannenkoekjes maak ik regelmatig. De basis van dit recept is: 1 banaan en 2 eieren. Dit meng je met elkaar tot een glad beslag. Vervolgens heb ik 25 gram speltbloem toegevoegd met een halve eetlepel kokosrasp. Van het beslag heb ik meerdere kleine pannenkoekjes gebakken. Vervolgens heb ik de pannenkoekjes op een bord gelegd en bestrooid met blauwe bessen, frambozen en nog een beetje kokosrasp.

spelt pannenkoekjes

Variatietip: Deze pannenkoekjes zijn ook heel lekker met appel, rozijnen en kaneel!
– 25 gram speltbloem;
– 1 banaan;
– 2 eieren;
– 1 eetlepel kokosrasp;
– handje frambozen en blauwe bessen;
– olie om in te bakken.

Wil je ook eens wat anders lunchen op je werk? Maar weet je niet zo goed wat je dan mee kunt nemen? Hieronder nog wat inspiratie voor een makkelijke lunch op het werk:
– Salade;
– Wraps;
– Koude pannenkoekjes;
– Gazpacho (koude soep);
– zelfgebakken bananenbrood (google maar eens voor de lekkerste recepten).

Ik ben benieuwd wat jullie favoriete lunch is. Laat gerust een berichtje achter met jouw favoriete lunch-recept.

Lunch smakelijk! 

Deze blog is geschreven door: Moniek

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s