Plannen……..


Er is veel te plannen, dat wil niet zeggen dat het altijd haalbaar is!

Ons gezinsleven bestaat elke week uit een behoorlijke strakke planning.
Natuurlijk probeer ik zoveel mogelijk te trainen onder schooltijd, zodat niemand er verder ‘last’ van ondervind.

Momenteel met drie dagen werken is het lastiger. Voor het werken of ‘s avonds als de kinderen in bed liggen zijn ook prima opties.
De sportclubjes van de kids gaan door en natuurlijk wil Arend ook fietsen, die vaak genoodzaakt is tot verplicht op de tacx/roller te gaan. Ik neem duidelijk de meeste sport uren van het gezin in beslag. 🙂

De planning wordt vaak elke zondag gemaakt voor de week die komen gaat. Arend werkt wisselend, vaak niet thuis, ook gelukkig flexibel met eventueel een dag vrij te nemen als we er oppas technische niet uit komen. Daarnaast prijzen we ons zelf gelukkig met momenteel gezonde opa’s en oma’s en voor de avond uren de nodige oppas jongens en meisjes. Al met al, we krijgen de planning eigenlijk altijd wel rond.

Wat ik wel opgemerkt heb, ik kan nog zoveel plannen, wel moet ik naar mezelf blijven ‘luisteren’. Ik wil dan te veel, werk, trainen, kids, huis aan kant, sociale contacten, het is soms niet allemaal haalbaar.

Afgelopen weekend stond er een strandrace op de planning. De week was overdreven druk geweest. De planning klopte, maar ook ik loop mezelf dan voorbij. Dan kan ik ervoor kiezen om op zaterdag weer een hele dag van huis te zijn omdat ik zo nodig een strandrace wil fietsen, wat een uurtje duurt. Aan de strandrace ben ik veel  reistijd kwijt of ik kies even voor de rust. Zaterdag ochtend tijd voor de kids gehad. Ninte op tijd naar een kinderfeestje kunnen brengen, dat werd anders een race tegen de klok om vanuit het strand daar ook op tijd te zijn. Zo heb ik uiteindelijk op mijn gemak in de middag heerlijk ruim drie uur kunnen trainen op mijn nieuwe fiets en was ik ontspannen. Goede beslissing geweest, het seizoen is nog lang en ik wil er zo relaxed mogelijk aan beginnen.

IMG_1506
Geen strandrace dit keer!

Afwijken van een planning kan zo nu en dan echt geen kwaad. Als het in je hoofd te druk is, heeft dat een uitwerking op je humeur en is alles wat je doet minder effectief.

Het klinkt best simpel, ik vind het vaak nog lastig… 😉

Op naar het weg seizoen.
Zaterdag 12 maart start in Strijen en ik begin er gewoon relaxed aan!

Deze blog is geschreven door Minke

One thought on “Plannen……..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s