Sneller worden met hardlopen?


Combineer het met de sportschool!

Wanneer je al enige tijd aan het hardlopen bent is het leuk om hierin variatie aan te brengen. Je kunt bijvoorbeeld de afstand langer maken, deelnemen aan verschillende soorten loopwedstrijden maar ook een poging doen om sneller te worden.

In het begin lukt het de meeste personen nog wel om hun tijd te verbeteren, maar daarna blijf je meestal rond een bepaalde tijd hangen. De 5 km liep ik bijvoorbeeld constant tussen de 24 en 25 minuten, maar ónder de 24 minuten lukte mij niet. Ik ben een strever, en daar wilde ik dus verandering in brengen!

Uit onderzoek is gebleken dat krachttraining kan helpen bij het corrigeren van onevenwichtige spierontwikkeling en het versterken van onderontwikkelde spiergroepen. Hierbij blijft wel de rust belangrijk, want na een krachttraining moet je ongeveer rekenen op 24 uur herstel voordat je een pittige hardlooptraining plant.

Sinds augustus ben ik naast het hardlopen ongeveer twee keer in de week in de sportschool te vinden. En… met resultaat! Of het daarnaast ook met mijn motivatie, het weer of wat dan ook te maken heeft weet ik niet. Feit is wel dat ik de 5 km nu vaak zelfs onder de 23 minuten loop! Om eerlijk te zijn ben ik daar best wel trots op.
Nu wil ik jullie ook wel een handje (of een voetje) helpen.

11138081_10153247705972016_4441168645714130816_n
Deze oefeningen kan je thuis heel goed doen! Check de gave outfits van Kari Traa.

Groepslessen zoals beatbelly en fitcross spreken mij erg aan.

Bij beatbelly zit je op een soort van wiebelend plankje waarbij je oefeningen doet om je lichaam, romp en buik sterker, leniger en stabieler te maken.

Fitcross is een combinatie van fitness, gewichtheffen en atletiek. Door middel van korte en intensieve oefeningen wordt het hele lichaam getraind. Denk hierbij aan oefeningen zoals gooien, rennen, tillen, etc. Fitcross is voor bijna iedereen toegankelijk.

Daarnaast maak ik gebruik van verschillende soorten toestellen.

Het combineren van hardlopen met de sportschool wordt steeds populairder…. ben jij al overtuigd?!?

Deze blog is geschreven door: Manon van Kessel

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s