Tips voor een geslaagde sportoutfit


 • Ga voor sportkleding van kwaliteit zodat je je goed kunt bewegen en je huid goed kan ademen. De sportmerken die wij aanbieden gebruiken technologisch ontwikkelde materialen die ervoor zorgen dat je kleding snel droogt en prettig aanvoelt. Een materiaal als katoen daarentegen geeft je comfort en bewegingsvrijheid maar houdt vocht vast en kan vooral in de zomer daardoor zwaar aanvoelen.
 • Kies voor een rechte of mooi aansluitende lange broek, kuitlange of halflange model. Een verticale streep aan de zijkant doet je benen langer lijken.
 • Ga voor een mooi aansluitend topje dat je schouders en armen vrijlaat. Op deze manier kun je de bewegingen die je met je bovenlijf maakt goed volgen en word je niet belemmerd in je bewegingen. Heb je een buikje draag dan een topje wat van boven strak zit en bij de buik wat losser zo valt je buikje minder op.
 • Zorg ervoor dat je een sportbh of sporttop draagt die je borsten voldoende steun geeft (onderschat dit punt niet!) en die qua model bij je topje past.
 • Neem altijd een sweater mee om te voorkomen dat je na de training kou vat. Maar ook om je outfit een finishing touch te geven. Kies voor een leuke sweater die bij je outfit past en knoop ‘m – als je hem uitdoet – vooral niet om je billen! Die mogen, zeker in de sportschool, gezien worden!
 • Een paar coole sportschoenen is natuurlijk een must. Maar let er ook op of ze kwalitatief goed zijn, en of ze geschikt zijn voor de sport die jij beoefent. Laat je voorlichten in een speciaalzaak of vraag advies aan een trainer in de sportschool. Zorg ervoor dat je schoeisel schoon is.
 • Draag altijd schone sportkleding (je hebt in de sportschool vast wel eens getraind naast iemand niet bepaald niet fris rook – geen pretje!). Vergeet niet na het sporten je spullen direct te drogen te hangen (of beter nog: te wassen!). Laat je spullen in geen geval in je tas zitten. Gooi topjes of sweaters met gele zweetplekken NU à la minute weg! (ja, het overkomt de besten! En het geeft in ieder geval aan dat je je best hebt gedaan) zodat je nooit meer in de verleiding komt ze uit gemak aan te trekken.
 • Gebruik geen wasverzachter voor sportkleding, dit beschadigt de technische weefsel en hierdoor verminder je de ademendheid van je sportkleding.
 • Sportkleding hoef je niet in de droger te stoppen, door de samenstelling van het materiaal droogt deze stof erg snel. In de droger beschadig je de elastische vezels. Het droogt zeer snel op een hangertje of aan de waslijn.
 • Maak je outfit helemaal  af met te gekke accessoires. Want vooral de accessoires maken je hippe outfit helemaal af: een coole sporttas, een kleurig bandje om je pols (ook als je niet gaat tennissen), een sportieve haarband en een mooie sporthanddoek.
 • Kortom: besteed aandacht aan je sportkleding en je zult zien dat het sporten je veel minder zwaar zal vallen!

610785 KARI 30L BAG610785 KARI 30L BAG (3)610785 KARI 30L BAG (2)

One thought on “Tips voor een geslaagde sportoutfit

 1. Okselfris says:

  Ik heb altijd een standaard sportpakket bij me in mijn sporttas, zodra ik thuis ben gaat alles er gelijk uit. Schoenen weer gelijk in het rek en alle kleding eruit. Ik ben het één keer vergeten om het eruit te halen, grootste fout van mijn sporttijd 😉

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s