Het was zover!


Vorig jaar was het de allereerste keer een week van huis zonder kids, als moeder zijnde mijn passie te beleven. Ik kwam tot rust, had tijd en genoot echt van de omgeving op mijn fiets.

Vol vertrouwen en met heel veel zin ging ik dit jaar opnieuw. Naar Spanje, andere locatie. De week, was net als andere weken weer druk en ram vol voor het vertrek. Laatste schoolweek voor de kids, carnavals vieringen, clubjes, kinderfeestje, werk, alles netjes achter laten, alle oppas vooruit plannen, trainingen, les geven. Op de avond van vertrek koffer pakken en midden in de nacht bracht mijn vader mij naar Schiphol. Het heeft de nodige voorbereiding nodig, maar zodra ik in het vliegtuig zit is de knop om. Een weekje de nodige training volbrengen, wat in de thuis situatie en het weer in Nederland vaak niet haalbaar is. De basis verbreden, de puntjes op de I zijn voor mij pas later van belang en tijdens het seizoen. Ik wil en hoef er namelijk nog niet direct te staan in de begin periode van de wedstrijden.

12662508_883000691798085_345961059800903869_nIk ging dit keer zeker niet alleen. Het werd meteen een kennis makingsweek met mijn nieuw team Swaboladies. Altijd afwachten, ik kende van de 15 meiden echt letterlijk drie van gezicht van vorig seizoen.  Daarnaast vijf personen van het begeleidings team waren ook mee, flinke club. Je bent er altijd zelf nog bij om er iets van te maken, dus ben ik daar altijd open in. Je maakt je eigen feestje in het leven, met of zonder andere.

De kennis makingsweek is zeer goed bevallen en wat een warm ontvangst en oprecht aardige mensen. Het grootste raak vlak die wij hebben is natuurlijk onze fiets! Dan heb je al heel veel gemeen en heel veel gespreksonderwerpen. En daarbij hebben dames altijd genoeg te kletsen. 🙂

De trainingsweek bestaat uit trainen, trainings oefeningen, core training, goed eten, elkaar beter leren kennen, rust, vooral bij slapen is dan 1 van mijn bezigheden. Dan merk ik vaak weer hoe moe ik eigenlijk ben. Thuis gaat het altijd door, het is heerlijk om bij te tanken! Je deelt een kamer met een team genote, wat dit keer ook zeer gezellig was.
In zeven dagen heb ik 26 uur op de fiets doorgebracht.
De omgeving heb ik op de fiets gezien, verder geen dag tripjes of gezellig winkelen, uit eten, terrassen. Focus is voor mij dan echt de trainingsarbeid in combinatie met de rust. Ik heb er opnieuw van genoten.

10406866_953599684739250_1299897414595861431_nDe laatste dag, is dan ook mentaal echt de laatste. Jeetje wat kijk je dan weer uit naar het thuis front. Daar stonden mijn trouwste supporters die mij overal in steunen, midden in de nacht op Schiphol, man en de kids. Beseffen wat er mogelijk is en kan, daarvan op en top genieten.

Heerlijk het weekend nu in en alle tijd voor de kinderen. Arend (mijn man) moest meteen weer aan het werk in het weekend. Hij heeft de nodige uren in te halen nadat ik een weekje weg was geweest. Zo is het dan weer goed op te lossen.
Nog een maandje en dan gaat het wedstrijd seizoen van start. Rustig aan beginnen, het seizoen is nog lang. Ik heb er zin in en dat is het voornaamste.

Op naar het volgende blog, eerste wedstrijd van het seizoen?

Lieve groetjes Minke.

One thought on “Het was zover!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s