Van teleurstelling tot nieuw motivatie!


Zoals jullie hebben kunnen lezen, ben ik de actieve meid op de fiets!

Het seizoen voor 2016 is betreft teams van start en alles zo goed als rond.
Dat betekend dat de meiden een plekje hebben gevonden in een team. In het dames wielrennen zijn er verschillende teams, op club niveau en op professioneel niveau. Vooral op club niveau zijn de verschillen groot per team. Dit heeft uiteraard met het budget te maken wat een team per sponsoring voor elkaar heeft. Het budget gaat samen met materiaal, begeleiding, wedstrijd programma. Hoe meer budget, hoe beter, zo is het vaak. Januari van start, dat betekend bekend making van alle teams, ploegenvoorstelling, trainingskamp, start van de voorbereidingen. Voor je het weet beginnen de wedstrijden, eind februari.

Super gemotiveerd kwam er voor mij komend seizoen een nieuw team. Ik zou uit komen voor DWT, Dames Wieler Tesm. Materiaal, kleding, trainingskamp was geregeld. Inderdaad je leest het goed, was!!! Er kan een hoop geregeld zijn, als er geen geld is houd het op. Afgelopen woensdag kregen wij als rensters te horen dat de stekker per direct eruit werd gehaald. Weg team, weg focus, wat een teleurstelling.

Op Facebook plaatse ik er een bericht over. Dat bleek een open sollicitatie te zijn.
Er melden zich vier club teams die mij graag tot hun team toe willen voegen. Wat een luxe, dat betekende dat er teams bereid waren om een extra plaatsje te creëren om mij alsnog toe te voegen. Toch goed voor je ego 🙂 Dat heb ik zeker te danken aan mezelf, door het presteren van afgelopen seizoen. Hopelijk ook als persoon 😉
Het was zo schakelen, bepaalde focus viel weg, ga ik nog een seizoen door of stop ik er nu mee. Mijn drive om door te gaan is er gelukkig nog.

Dat werden twee drukke dagen met mailen, app-en, bellen, vergelijken, afwegen, wat is wijsheid, maar vooral gevoel. Niet te lang hiermee bezig zijn, keuzes maken geeft rust. Zodat ik snel weer mijn aandacht kan richten op het trainen en voorbereiden van mijn fiets seizoen. Je weet als je een keuze maakt, dat je ook mensen teleur moet stellen. Je doet het nooit goed. Dichtbij mezelf blijven is daarbij belangrijk.

11178355_815548931876595_4786284469196644545_n

Keuze gemaakt, ja zeggen tegen het nieuwe team was makkelijk. Nee zeggen tegen de andere is minder prettig. Nu alles achter de rug is geeft dit vooral mentale rust.
Al moet het nodige nog geregeld worden. Van licentie aanvraag, tot tickets boeken mee op trainingskamp, nieuwe weg fiets, fiets kleding, etc. Gelukkig helpt het nieuwe team mij een heel eind mee op weg.

Waarom uiteindelijk dit team?
Grote club rensters, ik kan in mijn drukke bestaan niet alle wedstrijden rijden. Met veel meiden kan ik daarom ook eens een wedstrijd overslaan. Vooral het begeleidingsteam staat als een huis bij dit team. Ik houd van goede organisatie, structuur, functioneren als een team en duidelijkheid. Sterke meiden bij dit team en mijn gevoel zegt dat dit goed is. Terwijl misschien de andere teams beter materiaal hadden en er daarin meer mogelijk was en ook lager in kosten waren, volg ik mijn gevoel. Nu maar hopen dat het de juiste is.

Het blijft altijd een gok, tijdens het seizoen zal het hopelijk op zijn plaats vallen.
Ik vind het super spannend.
Nu is mijn focus weer terug, nieuwe uitdaging en in mijn koppie is weer rust. Ergens voor gaan motiveert tot training. De dag nadien meteen ruim drie uur weg getrapt en dat voelde weer goed. Ik ga ervoor en houd jullie op de hoogte.

Nu wil je vast weten, welk team het is: www.swaboladies.nl

Tot de volgende blog, trainingskamp Spanje? Wie weet….

Deze blog is geschreven door: Minke

 

 

One thought on “Van teleurstelling tot nieuw motivatie!

 1. Toine Kanters says:

  Minke,
  Heel heel success in de ploeg van Swaboladies.
  Ik lees dat beide partijen blij zijn dat jij bij de Swaboladies terecht bent gekomen.
  We gaan je zo veel als mogelijk volgen.

  Veel wielergroeten.
  Christa en Toine

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s