Yoga is in en ik snap dat!


Elke donderdagavond mag ik weer. Op naar de sportschool voor een les Body Balance. Ik geef al heel wat jaartjes les. Zowel binnen áls buiten de sportschool. Van kracht tot conditie. Van low impact tot high impact lessen. Maar nu heb ik het idee – (alhoewel, je weet het eigenlijk nooit bij mij) dat Yoga echt bij me hoort. Waarom? Ik leg het je graag uit.  

Druk, drukker, drukst 

In de drukke wereld van vandaag, snakt men steeds meer naar momenten van rust en ontspanning. Even iets voor jezelf doen is dan heerlijk. Even niet de kids om je heen. Even niet de baas die je opjaagt. Even niet de tentamens op school. En gelukkig is daar Yoga. De voordelen zijn talloos. Ik noem er een paar die er voor Body Balance uitspringen.

Mindfull trainen

Je ontspant en werkt aan je souplesse/flexibiliteit. Bij sporten in het algemeen stretch je vaak kort voor aanvang of aan het einde van de training; op spierniveau zeg maar. Bij Body Balance lig je langer in een (stretch)houding waardoor je stretcht op bindweefselniveau. Gevolg is meer souplesse en een betere doorbloeding. Verder ben je je heel erg bewust van wat je traint. Wat ‘doet’ een bepaalde beweging voor je lichaam nu eigenlijk? Hoe ‘voelt’  mijn lichaam bij een ont- en inspanning? Het zogenaamde mindfull trainen. Body Balance is niet alleen Yoga, maar bevat ook onderdelen uit Pilates en Tai Chi. Zo wordt je core (buik/rug) ook getraind. Tenslotte sluiten we de les altijd af met een heerlijke, ontspannende meditatie. Een totaalpakket dat garant staat voor een heerlijke nachtrust, zo hoor ik ook terug van mijn deelnemers J.


Yin en Yang

Uiteraard zijn er vele vormen van Yoga. Laat je goed informeren en bekijk dan wat bij jou past. De Yin varianten, die kort gezegd rustiger zijn. Of de Yang varianten, die wat dynamischer zijn. Body Balance valt onder de Yang lessen. Yoga staat trouwens op het lijstje met fitnesstrends voor 2016. Ik snap dat.

34029384_s

Ik kan natuurlijk een heel mooi pleidooi houden voor yoga, maar het beste is om het zelf eens te ervaren. Thuis middels een van de vele yoga apps of bij jouw sportschool in de buurt.

Ik ben erg benieuwd naar wat jouw motivatie is (of zou zijn) om Yoga te beoefenen. Laat het me weten via een reactie hieronder!

Namasté

Kristel

One thought on “Yoga is in en ik snap dat!

  1. Christel van Burk says:

    Ik heb jaren geleden iedere woensdagochtend yoga gedaan, heerlijk! En nu kan ik het op mijn eigen sportschool volgen. Ik vind het ontspannend en relaxed, geniet iedere keer weer als ik er ben.
    Christel

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s